Op het feest van Christus Koning opende het Grootseminarie Rolduc haar deuren voor verschillende gasten van de seminaristen. Een hele middag en avond werden genodigde priesters, diakens en familieleden vergast op een entertainmentprogramma dat geheel door de seminaristen zelf uitgevoerd werd.


Op woensdag 6 november begon mgr. Smeets aan zijn scrutinium op het Grootseminarie. Meer dan twee dagen lang bezocht hij persoonlijk de studenten en de staf. Daarnaast maakte de bisschop ook werkelijk deel uit van de gemeenschap: er werd samen gebeden, gegeten en gelachen, waarbij formaliteit en informaliteit elkaar gepast afwisselden.


Op woensdag 6 november werd er op het seminarie Rolduc een heilig Uur geworden gehouden waarin in het bijzonder werd gebeden om roepingen. Het IRO (Interdiocesaan Roepingen Overleg) heeft de week van 3 tot en met 9 november 2019 uitgeroepen tot Roepingenweek.De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!