Gastenmiddag

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar viert de Kerk het Hoogfeest van Christus, koning van het heelal. Sinds jaar en dag is die dag tevens het moment waarop de seminariegemeenschap haar deuren opent voor veel gasten van buiten het seminarie voor de jaarlijkse gastenmiddag.

Meeloopdag

Op het hoogfeest van de Heilige Willibrord (7 november), de 'Apostel van de Lage Landen' en de patroon van de Nederlandse kerkprovincie, organiseerde het seminarie een ‘meeloopdag’ voor geïnteresseerden die zich afvragen of de seminarieopleiding iets voor hen zou zijn. Maar liefst vier geïnteresseerden uit ons bisdom hadden zich aangemeld om een dag mee te draaien met een collegedag op het seminarie.

Katholieke Jongerendag

Op zaterdag 4 november vond er een katholieke jongerendag plaats in Veenendaal. Na een afwezigheid van zes jaar is dit evenement weer teruggekeerd en door de jongeren zelf georganiseerd. Ook de seminariegemeenschap was daarbij aanwezig, samen met de rector en staflid/docent Van Attekum.


Nieuwe telefoonnummers

Met ingang van vandaag zijn het Grootseminarie Rolduc en het Theologisch Instituut Rolduc te bereiken onder nieuwe telefoonnummers.

Het algemene nummer is voortaan: 045-2117000De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!

Rector dr. L. Hendriks
Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade