In de gemeenschapsagenda van het Grootseminarie Rolduc was op 22 november de jaarlijkse gastenmiddag voorzien. Door de corona-maatregelen kon die nu niet plaatsvinden, en zo werd er een alternatief programma bedacht: een historische rondleiding en een gesprek met iemand van de GGD.

Het is alweer een paar maanden geleden dat de laatste studenten van het vorige studiejaar tot priester werden gewijd. Boby Thomas en Robin Thomas werden in januari 2020 tot priester gewijd, Pawel Zelazny werd in de kathedraal van Roermond tot priester gewijd op 6 juni 2020. Taison Titus kon uiteindelijk gewijd worden op 17 juni 2020. Deze laatste was nog niet in de gelegenheid om ook in het seminarie van Rolduc zijn eerste heilige Mis te vieren. Door de tweede golf van de corona-pandemie bleef dit feest uit. Uiteindelijk kon het dan toch plaatsvinden op donderdag 19 november in besloten kring.De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!