Het jaarlijkse herfstuitstapje op 13 september had een bijzondere bestemming. Al heel vroeg, klokslag 6 uur, vertrok de bus met de seminariegemeenschap van Rolduc naar de Hofstad Den Haag. De reden van het vroege vertrek was de eer die ons te beurt was gevallen om de minister van defensie te ontmoeten.


Op 12 september begon het studiejaar 2019-2020 met een feestelijke H. Mis. De docenten waren daarvoor al in vergadering bij elkaar voor een symposium. Aangezien de bisschop in Rome was, was de rector hoofdcelebrant in deze Eucharistieviering.


Op vrijdag 9 augustus vond in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek te Maastricht de uitvaartdienst plaats van mgr. Ben Janssens. Mgr. Janssens was helaas al geruime tijd ziek en verbleef in een verpleegkliniek. Ondanks dat hij al langere tijd geen les op Rolduc meer heeft kunnen geven, bleef de band met het seminarie erg groot. Hij heeft het grootste deel van zijn leven gewijd aan de wetenschap en aan het lesgeven.De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!