Slechts enkele maanden na het verschijnen van de Pastorale Regel van paus Gregorius de Grote in een Nederlandse vertaling, was de eerste oplage van 400 boeken op. Een tweede druk was onontbeerlijk, zo besloot de redactie van de Studia Rodensia. De vertalers maakten bovendien van de gelegenheid gebruik om enkele kleine correcties aan te brengen.

Een periode van lockdown kan ook voordelen hebben. Voor diaken Delahaye (docent op Rolduc) was het een mooie gelegenheid om een project, waar hij al langer aan werkte, af te ronden. Het is een bloemlezing met teksten van verschillende herkomst, uit de nog ongedeelde kerk, over de werkelijke tegenwoordigheid van Christus in de Eucharistie. Het boekje bevat teksten van kerkvaders en theologen uit de Middeleeuwen.

Op vrijdag 25 juni werd het studiejaar 2020-2021 feestelijk afgesloten. 's Avonds werd er een barbecue georganiseerd, en op zaterdagochtend vierden we een feestelijke heilige Mis om het begin van de vakantie in te luiden. Ook het 'Te Deum' werd - volgens de traditie - aan het einde gezongen.


Nu te koop: De pastorale regel

Nog niet eerder was er een volledige Nederlandse vertaling van de Pastorale regel, van paus Gregorius de Grote. 

Dit belangrijke werk is zeer lezenswaardig voor hen die pastoraal werkzaam zijn of zich daarop voorbereiden. Men zal versteld staan van de eigentijdsheid van deze tekst die toch al meer dan 1400 jaar oud is.

Vaak wordt benadrukt dat de Pastorale regel hetzelfde belang heeft voor de priesters, als de Regel voor monniken van Sint Benedictus voor het religieuze leven.

Het boek is uitgegeven door het Grootseminarie Rolduc en daar verkrijgbaar voor € 24,50 (excl. verzendkosten). U kunt het bestellen door een e-mail te sturen naar info@remove-this.rolduc.nl

Titel: De pastorale regel
Auteur: Gregorius de Grote
Vertaald door: L. Hendriks & B. Hegge
Ingeleid door: B. Hegge & P. Hamans

Harde omslag, 256 pagina’s

ISBN: 978 90 9034239 9De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!