Op zaterdag 21 januari is in zijn thuisbisdom Thamarassery (India) priesterstudent Sabin Joseph door zijn bisschop tot priester gewijd. Docent George Dölle was namens het seminarie Rolduc aanwezig.

Op zondag 5 februari zal hij in Susteren zijn eerste heilige Mis opdragen.

We wensen kapelaan Joseph heel veel zegen in zijn werk als priester en we zien ernaar uit hem op het seminarie weer terug te zien.

Op woensdag 4 januari werd in de Kathedraal van Roermond een plechtige Requiemmis gevierd voor de op 31 december overleden Paus-emeritus Benedictus XVI, daags voor zijn plechtige uitvaart in Rome. De seminariegemeenschappen van Rolduc en Redemptoris Mater waren daar ook bij aanwezig, om de paus die zoveel voor ons seminarie betekend heeft te eren en voor zijn zielenrust te bidden.

Voor het Grootseminarie Rolduc is het overlijden van emeritus-paus Benedictus XVI een moment van droefheid, maar ook van een dankbaar terugkijken op zijn band met het seminarie. Op verschillende momenten gaf Jozef Ratzinger / paus Benedictus  er blijk van, op een bijzondere manier met ons bisdom en met de priesteropleiding verbonden te zijn gebleven. 


Priesterschap en cultuurchristendom

Onlangs verscheen in het tijdschrift Communio een artikel van de hand van rector Lambert Hendriks over priesterschap en priesteropleiding in deze tijd. Aan het begin van een nieuw studiejaar, waarbij ook weer een nieuwe groep studenten wordt gevormd tot priesters, kregen de studenten dit artikel aangereikt voor inspiratie en reflectie.

Het artikel is van deze website te downloaden.

Bron: Internationaal Katholiek Tijdschrift Communio, 46(2021), 254-269.De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!