Op vrijdag 9 augustus vond in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek te Maastricht de uitvaartdienst plaats van mgr. Ben Janssens. Mgr. Janssens was helaas al geruime tijd ziek en verbleef in een verpleegkliniek. Ondanks dat hij al langere tijd geen les op Rolduc meer heeft kunnen geven, bleef de band met het seminarie erg groot. Hij heeft het grootste deel van zijn leven gewijd aan de wetenschap en aan het lesgeven.

Diakenwijdingen in India

Een aantal priesterstudenten wordt deze zomer in hun thuisbisdommen tot diaken gewijd. Voor de drie priesterstudenten die het betreft, is dat een belangrijke stap op weg naar het priesterschap. Op 4 juli 2019 worden Boby Thomas en Robin Thomas tot diaken gewijd in het bisdom Kanjirapalli (India), terwijl Taison Titus tot diaken gewijd wordt op 14 augustus, in het aartsbisdom Trivandrum (India).

Wanneer ze na de zomer terug naar het bisdom Roermond komen, zullen ze hier een parochie krijgen waar ze als diaken werkzaam zullen zijn.

N.B. De datum van de diakenwijding van Taison Titus is gewijzigd naar 14 augustus!

Op de vrijdag voor de zomervakantie wordt er traditioneel een feestelijke maaltijd georganiseerd, waarbij ook de personeelsleden en de vrijwiligers zijn uitgenodigd. Het is een bedankje voor hun inzet. Ook dit jaar weer was er een barbecue opgezet, die niet op de gewone locatie plaatsvond, maar op de Cour.


Op Sacramentsdag vierde de seminariegemeenschap de eerste heilige Mis van de nieuwe priesters. Behalve de net gewijde Marco Figliola en Cesar Cortes, was het ook de eerste keer voor Marthoma Alexander dat hij in het seminarie de H. Mis vierde.


Op Roepingenzondag, 12 mei jl., werd na de pontificale Roepingenvespers een nieuw glossy magazine van het Grootseminarie gepresenteerd. Dit magazine is een vervolg op de glossy van twee jaar geleden.De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!