Van 5 tot en met 7 mei jl. bezocht bisschop Smeets het seminarie voor het scrutinium van dit zomersemester. Ook nu weer nam de bisschop de tijd om persoonlijk met ieder van de seminaristen te spreken. 

Op 25 april werd in de Katholieke Kerk Roepingenzondag gevierd: de dag van gebed voor roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. Ook dit jaar konden de seminaristen helaas niet de parochies intrekken, vanwege de beperkingen van de corona-pandemie.


Nu te koop: De pastorale regel

Nog niet eerder was er een volledige Nederlandse vertaling van de Pastorale regel, van paus Gregorius de Grote. 

Dit belangrijke werk is zeer lezenswaardig voor hen die pastoraal werkzaam zijn of zich daarop voorbereiden. Men zal versteld staan van de eigentijdsheid van deze tekst die toch al meer dan 1400 jaar oud is.

Vaak wordt benadrukt dat de Pastorale regel hetzelfde belang heeft voor de priesters, als de Regel voor monniken van Sint Benedictus voor het religieuze leven.

Het boek is uitgegeven door het Grootseminarie Rolduc en daar verkrijgbaar voor € 24,50 (excl. verzendkosten). U kunt het bestellen door een e-mail te sturen naar info@remove-this.rolduc.nl

Titel: De pastorale regel
Auteur: Gregorius de Grote
Vertaald door: L. Hendriks & B. Hegge
Ingeleid door: B. Hegge & P. Hamans

Harde omslag, 256 pagina’s

ISBN: 978 90 9034239 9


Bibliotheek gesloten

Gedurende de lockdown is de bibliotheek van het Grootseminarie Rolduc gesloten.

Op afspraak kunt u boeken ophalen en terugbrengen: bibliotheek@remove-this.rolduc.nl of 045-5466821.De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!