In de week tussen het winter- en zomersemester vond de seminarweek plaats. Een week van studie na de examenperiode, voor onderwerpen die een belangrijke aanvulling zijn voor het studieprogramma. Dit jaar stond een heel belangrijk onderwerp, namelijk het celibaat, in de schijnwerpers.

Op het feest van Maria Lichtmis, tijdens de seminarweek, was Mgr. De Jong in ons seminarie te gast om aan vier priesterstudenten de aanstelling tot acoliet te geven. Dit deed hij namens mgr. Smeets en namens hun thuisbisschoppen.

Op zaterdag 21 januari is in zijn thuisbisdom Thamarassery (India) priesterstudent Sabin Joseph door zijn bisschop tot priester gewijd. Docent George Dölle was namens het seminarie Rolduc aanwezig.

Op zondag 5 februari heeft hij in Susteren zijn eerste heilige Mis opgedragen.

We wensen kapelaan Joseph heel veel zegen in zijn werk als priester en we zien ernaar uit hem op het seminarie weer terug te zien.


Priesterschap en cultuurchristendom

Onlangs verscheen in het tijdschrift Communio een artikel van de hand van rector Lambert Hendriks over priesterschap en priesteropleiding in deze tijd. Aan het begin van een nieuw studiejaar, waarbij ook weer een nieuwe groep studenten wordt gevormd tot priesters, kregen de studenten dit artikel aangereikt voor inspiratie en reflectie.

Het artikel is van deze website te downloaden.

Bron: Internationaal Katholiek Tijdschrift Communio, 46(2021), 254-269.De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!