Op 11 maart verzamelden zich zo’n vijfentwintig priesters en diakens uit het bisdom Roermond, maar ook uit het Bossche bisdom, op Rolduc voor de jaarlijkse bisdomretraite. Ditmaal vond de retraite voor de vijfentwintigste keer plaats, in de eerste week van de Veertigdagentijd.


Op aswoensdag keerde iedereen - na de carnavalsonderbreking - weer terug naar het seminarie, waar we de heilige Mis vierden met bisschop Smeets. Samen met het seminarie Redemptoris Mater kreeg de gemeenschap van priesterstudenten en de priesters de as opgelegd aan het begin van de Veertigdagentijd.

Het seminarie heeft ook weer een vastenproject gekozen.


Dit jaar had het rectorsfeest een bijzonder karakter, omdat een flinke wandeling naar Aken er onderdeel van was. Om kwart voor acht vertrokken we met bijna vijftig man op weg naar het Wormdal om zo bij de Dom van Aken aan te komen. Het was een prachtige tocht door de natuur van zo’n 14 kilometer. Ondanks de slechte weersvoorspellingen bleef het droog en werd het een prachtige tocht.De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!