Donderdag 9 september werd, met de docentenvergadering en een geweldig symposium het studiejaar geopend. Voor de docenten betekende dat een interessante voordracht van docent Eugène Dassen, die over poetische dogmatiek refereerde. De geanimeerde discussie maakt het tot een zeer geslaagde morgen. In de namiddag vierde mgr. De Jong de Eucharistie met de seminaristen van Rolduc en Blankenberg. Voor twee seminaristen was dit het begin van hun weg naar het priesterschap.

Vandaag bezochten we - nog voor het begin van het studiejaar - de Passiespelen in Tegelen. Nadat de voorstelling al een aantal keren was uitgesteld in verband met de pandemie, kon het deze keer dan toch doorgaan. Alle seminaristen gingen met de spirituaal en de rector naar dit beroemde stuk in het openluchttheater.

Slechts enkele maanden na het verschijnen van de Pastorale Regel van paus Gregorius de Grote in een Nederlandse vertaling, was de eerste oplage van 400 boeken op. Een tweede druk was onontbeerlijk, zo besloot de redactie van de Studia Rodensia. De vertalers maakten bovendien van de gelegenheid gebruik om enkele kleine correcties aan te brengen.


Nu te koop: De pastorale regel

Nog niet eerder was er een volledige Nederlandse vertaling van de Pastorale regel, van paus Gregorius de Grote. 

Dit belangrijke werk is zeer lezenswaardig voor hen die pastoraal werkzaam zijn of zich daarop voorbereiden. Men zal versteld staan van de eigentijdsheid van deze tekst die toch al meer dan 1400 jaar oud is.

Vaak wordt benadrukt dat de Pastorale regel hetzelfde belang heeft voor de priesters, als de Regel voor monniken van Sint Benedictus voor het religieuze leven.

Het boek is uitgegeven door het Grootseminarie Rolduc en daar verkrijgbaar voor € 24,50 (excl. verzendkosten). U kunt het bestellen door een e-mail te sturen naar info@remove-this.rolduc.nl

Titel: De pastorale regel
Auteur: Gregorius de Grote
Vertaald door: L. Hendriks & B. Hegge
Ingeleid door: B. Hegge & P. Hamans

Harde omslag, 256 pagina’s

ISBN: 978 90 9034239 9De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!