Op 18 mei, het Hoogfeest van 's Heren Hemelvaart, mochten wij alle priesterstudenten van Nederland met hun rectoren op Rolduc verwelkomen. Na het zeer geslaagde uitstapje vorig jaar, werd besloten ook dit maal gezamenlijk een leuk programma te hebben, met aansluitend een overnachting op Rolduc.

Op Rolduc wordt er vanzelfsprekend ook stilgestaan bij de gevallenen tijdens de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei. Dit jaar was er de gelegenheid om de dodenherdenking bij te wonen in Valkenburg a/d Geul, waar namens het bestuur van het bisdom Roermond een krans werd gelegd. Bij het monument op de Cauberg worden in het bijzonder de gevallenen van het Limburgs verzet herdacht.

In de maand mei, de Mariamaand, is het een goed gebruik van de seminariegemeenschappen van ons bisdom om een voetbedevaart te maken van Rolduc naar de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Berg Carmel te Leenhof (Landgraaf). Dit jaar werd gevolg gegeven aan deze traditie op woensdag 3 mei.De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!