Regelmatig worden er mensen uitgenodigd door de seminariegemeenschap om wat te vertellen over belangrijke onderwerpen uit de bisdom- en parochierealiteit. Ditmaal vertelde pastoor Harry Notermans over zijn werk als aalmoezenier van sociale werken.

Op donderdag 28 november werden een aantal studenten tot lector en acoliet aangesteld. Vier studenten zijn weer een stap verder gekomen op weg naar het priesterschap. Mgr. De Jong verrichtte namens onze zieke bisschop deze aanstellingen.

Op zondag 21 november zou, na een jaar geen doorgang te hebben kunnen vinden, de jaarlijkse gastenmiddag weer plaatshebben op het seminarie. Helaas gooide de huidige situatie omtrent het Corona-virus wederom roet in het eten en kon de gastenmiddag ook dit jaar niet doorgaan.


Nu te koop: De pastorale regel

Nog niet eerder was er een volledige Nederlandse vertaling van de Pastorale regel, van paus Gregorius de Grote. 

Dit belangrijke werk is zeer lezenswaardig voor hen die pastoraal werkzaam zijn of zich daarop voorbereiden. Men zal versteld staan van de eigentijdsheid van deze tekst die toch al meer dan 1400 jaar oud is.

Vaak wordt benadrukt dat de Pastorale regel hetzelfde belang heeft voor de priesters, als de Regel voor monniken van Sint Benedictus voor het religieuze leven.

Het boek is uitgegeven door het Grootseminarie Rolduc en daar verkrijgbaar voor € 24,50 (excl. verzendkosten). U kunt het bestellen door een e-mail te sturen naar info@remove-this.rolduc.nl

Titel: De pastorale regel
Auteur: Gregorius de Grote
Vertaald door: L. Hendriks & B. Hegge
Ingeleid door: B. Hegge & P. Hamans

Harde omslag, 256 pagina’s

ISBN: 978 90 9034239 9De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!