Rectorsfeest

Voor het rectorsfeest stond dit jaar al om 7.45 uur de bus gereed. Samen met de seminariegemeenschap van Redemptoris Mater, vertrok het Rolducse seminarie naar Vught voor een bijzondere en leerzame belevenis: een bezoek aan de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught. Na daar een aantal uren te hebben doorgebracht, verplaatste de priesterstudenten en priesters zich naar het klooster van Berne-Heeswijk, niet ver daar vandaan.

Aswoensdag

Na de carnavalsdagen kwamen op Aswoensdag de seminariegemeenschappen van Rolduc en Redemptoris Mater samen om plechtig de veertigdagentijd te beginnen. Op deze sobere boetedag van gebed en onthouding werd in de late namiddag de Eucharistie gevierd, gecombineerd met de vespers van Aswoensdag.

Seminarweek: niet-christelijke godsdiensten

In de week tussen het winter- en het zomersemester vindt altijd de seminarweek plaats. Alhoewel het een studieweek is, heeft het toch een ontspanningselement na de perikelen van de examentijd. In de seminarweek worden onderwerpen behandeld, die in het gewone collegejaar minder belicht wordt. Dit jaar was het onderwerp: niet christelijke godsdiensten.


Nieuwe telefoonnummers

Met ingang van vandaag zijn het Grootseminarie Rolduc en het Theologisch Instituut Rolduc te bereiken onder nieuwe telefoonnummers.

Het algemene nummer is voortaan: 045-2117000


De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!

Rector dr. L. Hendriks
Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade