Begin Adventstijd en Sinterklaasavond

Op de eerste adventszondag werd in de Abdijkerk van Rolduc de altijd weer indrukwekkende adventskrans gezegend en de eerste kaars werd aangestoken. Deze prachtige zichtbare uitdrukking van een toeleven naar Kerstmis zal ons deze weken in de liturgie begeleiden. Snel erna, op dinsdagavond 5 december, klopten de harten van de seminaristen van Rolduc en Redemptoris Mater vol verwachting, of de lieve goede Sint hen met een bezoek zou verblijden of dat hij Rolduc dit jaar stilletjes voorbij zou rijden.

Gastenmiddag

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar viert de Kerk het Hoogfeest van Christus, koning van het heelal. Sinds jaar en dag is die dag tevens het moment waarop de seminariegemeenschap haar deuren opent voor veel gasten van buiten het seminarie voor de jaarlijkse gastenmiddag.

Meeloopdag

Op het hoogfeest van de Heilige Willibrord (7 november), de 'Apostel van de Lage Landen' en de patroon van de Nederlandse kerkprovincie, organiseerde het seminarie een ‘meeloopdag’ voor geïnteresseerden die zich afvragen of de seminarieopleiding iets voor hen zou zijn. Maar liefst vier geïnteresseerden uit ons bisdom hadden zich aangemeld om een dag mee te draaien met een collegedag op het seminarie.


Nieuwe telefoonnummers

Met ingang van vandaag zijn het Grootseminarie Rolduc en het Theologisch Instituut Rolduc te bereiken onder nieuwe telefoonnummers.

Het algemene nummer is voortaan: 045-2117000


De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!

Rector dr. L. Hendriks
Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade