Afscheid Doetie Groeneveld

Op woensdag 5 mei namen wij als seminariegemeenschap afscheid van Doetie Groeneveld, die na 21 jaren trouwe dienst op Rolduc (waarvan ruim 10 jaar op het seminarie) mag gaan genieten van een welverdiend pensioen.

In de afscheidstoespraken van de rector, de senior die namens de seminariegemeenschap sprak en de directeur van het bisschoppelijk centrum Rolduc, werd stilgestaan bij de vele jaren waarin Doetie werkzaam is geweest op Rolduc. Ook werd ze op allerhartelijkste wijze bedankt voor haar tomeloze inzet, bevlogenheid en warmte die ze tijdens haar werkzame periode op Rolduc altijd met zich mee droeg. Door de seminariegemeenschap werd een muzikale ode gebracht aan Doetie, op de melodie van het Limburgs volkslied, want hoewel Doetie oorspronkelijk uit Friesland komt, is ze toch 'ein vaan us' geworden! Na dit afscheid werd er, zoals het Limburgers past, genoten van koffie, thee en vlaai.

Wij gaan Doetie's warmte, bevlogenheid en moederlijke genegenheid enorm missen en we zullen bidden dat het haar in de toekomst altijd goed mag blijven gaan!

Tekst JdM