Bezoek aan Redemptoris Mater

Op zondag 29 mei bracht de seminariegemeenschap van Rolduc een bezoek aan onze broeders van het grootseminarie Redemptoris Mater in Cadier en Keer. Redemptoris Mater is een internationaal seminarie dat jongemannen opleidt tot priester in de spiritualiteit van de neo-catechumenale weg. Dagelijks komen de studenten van Redemptoris Mater naar Rolduc om de academische vorming te ontvangen. Op uitnodiging van rector Kielek van Redemptoris Mater waren de rollen nu voor een keer omgedraaid en gingen wij op bezoek in Huize Blankenberg.

In de namiddag begon ons bezoek met een allerhartelijkste ontvangst door de rector, conrector en studenten van Redemptoris Mater op Huis Blankenberg in Cadier en Keer, waar het seminarie in is gevestigd. Vervolgens kregen we een rondleiding door het imposante gebouw, dat enkele jaren geleden prachtig is gerenoveerd en vebouwd om het geschikt te maken voor het gebruik als seminarie. Tijdens de rondleiding door onder andere de kapel en de 'zaal van het woord', werd door de rector van Redemptoris Mater uitvoerig stilgestaan bij de spiritualiteit en filosofie van de neo-catechumenale weg. Inmiddels zijn er in ons bisdom een groot aantal priesters van de neo-catechumenale weg werkzaam, en dus was het goed om meer over de actergrond van de neo-catechumenale weg te horen.

Na de rondleiding werden in de kapel de vespers gezongen, waarna er een moment van aanbidding van het Allerheiligst Sacrament was. Na de vespers stond er een heerlijk diner klaar waarvan zeer genoten werd. De avond werd afgesloten met een muzikale ode van de studenten van Redemptoris Mater, waarna de Rolduciëns voldaan huiswaarts keerden naar Kerkrade.

Dit bezoek was zeer geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar. We bidden God, ook op voorspraak van Maria, de moeder van de Verlosser, dat Zijn zegen op onze beide seminaries, hun studenten en hun docenten mag rusten.

Tekst: JdM