Bezoek bisschop Smeets

Dinsdagmiddag 5 oktober mochten we op het seminarie onze bisschop, mgr. Smeets, verwelkomen. Het bezoek van de bisschop was voor het seminarie extra bijzonder omdat mgr. Smeets al een tijd kampt met gezondheidsproblemen. We waren dan ook erg blij dat hij het seminarie heeft kunnen bezoeken.

Iets na het middaguur kwam mgr. Smeets aan op Rolduc en gebruikte met de studenten en docenten de middagmaaltijd. Hierna was het tijd voor een ontmoeting met de bisschop van wel een uur, waar hij zeer openhartig en op momenten geëmotioneerd vertelde over zijn gezondheidssituatie en over de reis naar Lourdes die hij kort geleden maakte met zijn familie. Als aandenken aan het bezoek aan het seminarie, had mgr. Smeets een kleine attentie meegebracht uit Lourdes voor de studenten en de docenten, in de vorm van een flesje gezegend water uit de bron van Lourdes en een medaille met de beeltenis van de Heilige Maagd Maria. Ook was dit het moment dat een van de nieuwe studenten van het seminarie voor het eerst kennis maakte met de bisschop.

Na dit samenzijn werd samen met de bisschop de Heilige Mis gevierd in de abdijkerk van Rolduc. We hebben voor de bisschop gebeden en hem gevraagd ook voor ons te bidden. Met een gevoel van vreugde kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd bezoek van de bisschop en we blijven voor hem bidden.