Dagboek van een Herdershond

Donderdag 26 mei jl. was een bijzondere dag voor onze seminariegemeenschap. Op het Hoogfeest van 's Heren Hemelvaart, mochten wij alle priesterstudenten van Nederland met hun rectoren op Rolduc verwelkomen om 's avonds met z'n allen een bezoek te brengen aan de musical 'Dagboek van een Herdershond', gebaseerd op de gelijknamige hit-serie uit de jaren '70, over de avonturen van de jonge kapelaan Erik Odekerke in een Zuid-Limburgs dorp.

Zo rond koffietijd, 15.30, druppelden de eerste gasten binnen die werden verwelkomd met een kop koffie of thee en een arsenaal aan Limburgse vlaaien. Voor velen was het een hartelijk weerzien van toekomstige confraters in het priesterschap. Na deze hartelijke ontvangst werd iedereen een kamer gewezen, waarna we ons in de Abdijkerk verzamelden om plechtig de vespers van Hemelvaart te zingen. Vervolgens begaven we ons naar de eetzaal waar maar net genoeg plaats was om al onze gasten te herbergen. Na een zeer smakelijke en gezellige avondmaaltijd begaven we ons per touringcar naar Maastricht om de musical 'Dagboek van een herdershond' te bezoeken.

Na een groepsfoto en nadat de laatste vertraagde priesterstudenten zich bij de groep gevoegd hadden, zochten we onze plaatsen op. Van de voorstellig werd enorm genoten. Spel, zang, muziek, decor, het was allemaal zeer goed uitgevoerd. Na afloop mochten we de hoofdrolspelers ontmoeten en met hen spreken. Na de voorstelling bracht de touringcar ons weer terug naar Rolduc, waar met elkaar nog even werd nagepraat over de voorstelling alvorens men zich naar hun kamer begaf.

De volgende ochtend werden in de Abdijkerk de lauden gebeden waarna de Heilige Mis werd gevierd. Na het ontbijt werd er afscheid genomen van de andere seminariegemeenschappen, alvorens zij huiswaarts keerden.  We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde activiteit met alle priesterstudenten uit ons land en is absoluut zeker voor herhaling vatbaar. 

Tekst: JdM