Gastenmiddag

Het Hoogfeest van Christus, Koning van het Heelal, is op Rolduc al heel wat jaren de dag waarop de seminariegemeenschap mensen mag verwelkomen op de gastenmiddag. Na twee jaar geen doorgang gehad te kunnen hebben in de gebruikelijke vorm, vanwege de corona-pandemie, mochten we dit jaar weer de deuren van het seminarie openen voor onze gasten. Stage-pastoors, de pas gewijde diakens, onze broeders van Redemptoris Mater, mensen uit de parochie en familieleden vormden de groep gasten die we dit jaar uitgenodigd hebben voor een culturele middag op het seminarie, vol muziek, zang, dans, toneel en variété.

In de namiddag verwelkomden we onze gasten met koffie en vlaai, waarna het culturele programma van start kon gaan. Hoewel de seminiariegemeenschap op het moment relatief klein is, hebben we het toch als gemeenschap voor elkaar gekregen een rijk gevuld en gevarieerd programma op de bühne te kunnen brengen. Tijdens de voorstelling werd nog maar eens duidelijk hoe mooi de diversiteit is die we kennen op ons seminarie. Door de verschillende achtergronden van de seminaristen en stafleden was de variatie groot. Van een ‘prayersong’ in het Malayalam tot een vocaal kwartet van Mozart, van een scheikundige demonstratie tot een on-gesproken toneelspel en van klassiek vioolspel tot een gastoptreden van de legendarische Frank Sinatra, passeerde het allemaal de revue.

Na deze culturele middag begaven allen zich naar de Abdijkerk om daar de plechtige vespers van het Hoogfeest van Christus Koning te zingen. Vervolgens kon men zich in de eetzaal van het seminarie te goed te doen aan een rijk verzorgd buffet. Na het diner werd nog kort nagepraat met onze gasten, waarna ze weer huiswaarts keerden. 

Wij mogen als seminariegemeenschap trots en blij zijn met deze geslaagde gastenmiddag en we danken God dat de gastenmiddag weer in de traditionele vorm plaats kon vinden.

Tekst: JdM