Ontmoetingsdag priesterstudenten en ontmoeting met de nuntius

Op 18 mei, het Hoogfeest van 's Heren Hemelvaart, mochten wij alle priesterstudenten van Nederland met hun rectoren op Rolduc verwelkomen. Na het zeer geslaagde uitstapje vorig jaar, werd besloten ook dit maal gezamenlijk een leuk programma te hebben, met aansluitend een overnachting op Rolduc.

De ochtend begon met een grote uitdaging: er waren namelijk veel broodjes nodig voor de gasten. Deze werden door de seminaristen voorbereid en ook de vlaaien stonden gereed. Rond 13.00 uur kwamen de eerste gasten binnen. Nadat iedereen gearriveerd was (en dat kon laat zijn, door vele files in het land) en gegeten had, gingen we over naar de volgende activiteit: een bezoek aan de GaiaZoo in Kerkrade. 

In het prachtige weer zijn we te voet naar de dierentuin gewandeld. Niet alleen de mensen genoten van de warme temperaturen en de zon, ook de dieren lagen heerlijk te zonnebaden. Vooral de gorilla's waren een publiekstrekker, maar ook de neushorens en de capibara’s genoten van toeschouwers. Een bijzonder gedeelte van de dierentuin is het gebied dat gewijd is aan de dieren in Limburg. Onze eigen wilde dieren konden zo eens goed worden bekeken. Om 17.00 uur was het tijd om terug te lopen naar Rolduc. 

Eenmaal aangekomen mochten we de pauselijke nuntius mgr. Tschang In-Nam ontvangen en hebben samen plechtig de Hoogmis gevierd. Na de mis was er een gezamenlijk diner met verschillende smakelijke gerechten. Inmiddels was het al veel later dan gepland, namen we afscheid van de nuntius nadat we eerst nog buiten een groepsfoto maakten, voor de abdijkerk.

In de abdijkerk zongen we samen plechtig het avondgebed, wat goed klonk met zoveel priesters en priesterstudenten bij elkaar. Na het avondgebed kregen de studenten van de andere seminaries de kamers aangewezen waar zij zouden overnachten. De avond was gevuld met veel goede gesprekken, veel gelach en ouderwetste gezelligheid.  

De volgende ochtend werd het programma afgesloten met het ochtendgebed en de heilige Mis, waarin de rector hoofdcelebrant was. Na een gezamenlijk ontbijt gingen de andere seminariegemeenschappen weer terug naar huis. We kunnen zo terugkijken op geslaagde dag, vol verbroedering en gezelligheid. 

Tekst: JS