Priesterwijding

Op zaterdag 25 mei werd Jean-Léonard Ratokiniaina (afkomstig uit Madagaskar) tot priester gewijd in de Christoffelkathedraal van Roermond. Hij gaat nu als priester aan het werk in de parochies van Maastricht-Oost, waar hij hiervoor al werkzaam was als transuent-diaken.

Jean-Léonard is student geweest van het seminarie Redemptoris Mater, en studeerde op Rolduc. Hij is hierbij de laatste van studenten van jaar VII die gewijd is. Zijn klasgenoten, de kapelaans Jins James en Sheril Dason, zijn al in januari tot priester gewijd in hun thuisbisdommen in India.
 
De wijding werd verricht door hulpbisschop Mgr. de Jong. Dit bracht een bijzondere dimensie aan in de wijding, omdat Mgr. de Jong ook de pastoor van kapelaan Ratokiniaina is. In de preek prees Mgr. de Jong de sterke inzet van de nieuwe pirester voor missionering en verkondiging.

Wij danken God voor deze nieuwe priester en bidden dat hij door de Heilige Geest vruchtbaar werk mag verrichten voor onze Kerk in Limburg en voor de Kerk als zodanig.

Tekst: JS