Afsluiting studiejaar

Ondanks de vele versoepelingen die inmiddels weer werden doorgevoerd, nu de corona-pandemie teruggedrongen wordt in onze streken, had corona toch nog invloed op de afsluiting van het studiejaar. De jaarlijkse slot-barbecue kon alleen maar plaatsvinden voor de gemeenschap die slechts 30 personen telt. Zowel het seminarie Redemptoris Mater, als ook het personeel, konden dit jaar niet deelnemen. Dit is natuurlijk vooral vervelend omdat deze slotavond eigenlijk de bedoeling heeft om het personeel te bedanken voor hun inzet. We hopen volgend jaar weer op de gewone wijze met allen gezamenlijk feestelijk deze slotavond te kunnen vieren.

Op deze avond werd ook de uitslag bekend gemaakt van de senior-verkiezingen. In het volgend studiejaar zal Vijay namens de studenten de seminariegemeenschap vertegenwoordigen. Het is de gewoonte dat de scheidend senior een herinnering achterlaat op de stropdas van de senior. Dit jaar bevestigde Christyraj een button waarop werd opgeroepen om 1,5 m. afstand te houden, als herinnering aan de Covid-19 tijd, die het studiejaar zo bepaald heeft.

Daags erna bezocht de bisschop het seminarie voor de afsluitende Eucharistieviering. Met het Te Deum werd het studiejaar feestelijk afgesloten. Na afloop werd samen met het seminarie Redemptoris Mater de jaarlijkse groepsfoto gemaakt in de nieuw aangelegde tuin van Rolduc.