Afsluiting studiejaar

Op vrijdag 25 juni werd het studiejaar 2020-2021 feestelijk afgesloten. 's Avonds werd er een barbecue georganiseerd, en op zaterdagochtend vierden we een feestelijke heilige Mis om het begin van de vakantie in te luiden. Ook het 'Te Deum' werd - volgens de traditie - aan het einde gezongen.

Vrijdag voor de vakantie was een erg drukke dag voor de seminariegemeenschap. 's Ochtends vertrokken de eersten naar Maastricht om met het oog op de thuisreis een PCR-test te laten afnemen. Om iets voor 12.30 uur verzamelden we allemaal in Maastricht om daar bij een huisarts de tweede vaccinatie te krijgen. De huisartsenpraktijk bleek een geoliede machine, waar we om 12.45 uur weer geprikt en wel weer buiten stonden. De studenten waren onder de indruk van de vriendelijkheid en het enthousiasme van de medewerkers aldaar.

In de middag werd de docentenvergadering gehouden: het was een aangenaam weerzien van de docenten, nu de vergadering in januari door de pandemie moest uitvallen. Voor de studenten betekende het, dat ze aansluitend in de rij konden staan om de examenbriefjes in ontvangst te nemen. Ondanks de moeilijke situatie in het afgelopen studiejaar, met lessen op afstand, bleken de resultaten gelukkig toch niet ongewoon.

Ongetwijfeld zagen inmiddels velen uit naar de slotbarbecue. Hier waren sinds lang weer alle seminaristen bij elkaar, samen met de priesters en het personeel. Ook mevrouw Stijnen en Koelman, van wie we nooit echt afscheid hebben kunnen nemen, waren hierbij aanwezig. Het was een zeer geslaagde avond, waarbij ook de nieuwe senior bekend werd gemaakt. De studenten hadden gekozen voor Jins James als hun vertegenwoordiger in het nieuwe studiejaar; uit handen van zijn voorganger ontving hij de 'senior-stropdas'.

Op zaterdag vond dan de officiƫle afsluiting plaats met een feestelijke heilige Mis. Door ziekte van de bisschop moest deze helaas verstek laten gaan, maar gelukkig kon mgr. Maessen wel aanwezig zijn. Zijn aanwezigheid in vol ornaat maakte de jaarlijkse groepsfoto extra feestelijk.