Bezoek aan de Passiespelen

Vandaag bezochten we - nog voor het begin van het studiejaar - de Passiespelen in Tegelen. Nadat de voorstelling al een aantal keren was uitgesteld in verband met de pandemie, kon het deze keer dan toch doorgaan. Alle seminaristen gingen met de spirituaal en de rector naar dit beroemde stuk in het openluchttheater.

Het weer zat niet echt mee, maar gelukkig bleven wij (en de spelers ook) tamelijk droog. De organisatie was voortreffelijk, en we konden probleemloos zien hoe de vele spelers weer een interpretatie van het lijdensverhaal van Jezus lieten zien. Elke editie is weer anders, en ook nu was het af en toe weer even goed nadenken hoe bepaalde uitspraken of verbeeldingen dan precies bedoeld waren. 

Op het einde van de voorstelling konden we diaken Langen nog ontmoeten, en mochten we zelfs nog op de foto met de vertolker van Jezus.

Voor de spelers is dit theaterstuk een bijzonder grote inspanning. We bewonderen hun uithoudingsvermogen en het enthousiasme waarmee ze het Passieverhaal aan de mensen van vandaag laten zien.