Bloemlezing met teksten over de Eucharistie verschenen

Een periode van lockdown kan ook voordelen hebben. Voor diaken Delahaye (docent op Rolduc) was het een mooie gelegenheid om een project, waar hij al langer aan werkte, af te ronden. Het is een bloemlezing met teksten van verschillende herkomst, uit de nog ongedeelde kerk, over de werkelijke tegenwoordigheid van Christus in de Eucharistie. Het boekje bevat teksten van kerkvaders en theologen uit de Middeleeuwen.

Altijd heeft de Kerk geloofd en verkondigd dat in de Eucharistie, in de gedaanten van het geconsacreerde brood en de geconsacreerde wijn, Christus aanwezig is. Het geschenk dat Jezus ons daarmee geeft is zo mooi dat het praktisch niet te bevatten is. Het is inderdaad niet te geloven! Vandaar de misschien wat provocerende titel van het boekje. 

Het boekje is uitgegeven op het handige formaat van 11 x 16,5 cm, dat dus gemakkelijk in iedere binnenzak of tas past. Het is te verkrijgen bij de Accueil van de Onze Lieve Vrouw Basiliek, ofwel via de boekhandel, ofwel via de webwinkel van uitgeverij De Boog: deboog-uitgeverij.nl  

– Niet te geloven ! Teksten over de Eucharistie, 56 bladzijden, ISBN 978-90-6257-116-1. Winkelprijs € 7,50.