Herfstuitstapje

Aan het begin van het semester is het een goed gebruik om het hele seminarie een uitstapje te maken. Aanvankelijk zouden we nu naar de Passiespelen gaan, maar helaas werd deze voorstelling uitgesteld door de corona-pandemie. Aangezien er nog steeds voorzichtigheid geboden is, moest er een veilig alternatief programma bedacht worden.

Om te vermijden dat we met een heel grote groep mensen met de bus moesten gaan, lag de bestemming op loopafstand. We begonnen tegen de middag met een mooie wandeltocht door de Anstelvallei. Door het groen bereikten we de kerk van Terwinselen, alwaar pastoor Sweer ons zeer hartelijk ontving. We vierden een plechtige heilige mis in de pas gerestaureerde, 100 jaar oude parochiekerk. Daarna werden we in de grote tuin ontvangen waar alles was voorbereid voor de lunch. We zijn dankbaar voor de goede ontvangst.

Al snel vervolgden we onze weg naar de Roda JC-ring, om naar de Vue bioscoop te gaan. Daar keken we de film "Tenet", die erg mooi was. Na de film gingen we naar McDonald's om in stijl af te sluiten. We werden daar, ondanks de grootte van de groep uitstekend, vriendelijk en snel geholpen. Tegen een uur of tien arriveerden we weer op Rolduc, na een zeer geslaagd alternatief programma.

N.B. Niet alle deelnemers houden op de foto's 1,5 meter afstand. We hebben het zo georganiseerd dat de deelnemers die één huishouden vormen, onderling die afstand niet per se hoeven te houden. Tot anderen doen ze dat wel.