Rondleiding op Rolduc en gesprek met de GGD

In de gemeenschapsagenda van het Grootseminarie Rolduc was op 22 november de jaarlijkse gastenmiddag voorzien. Door de corona-maatregelen kon die nu niet plaatsvinden, en zo werd er een alternatief programma bedacht: een historische rondleiding en een gesprek met iemand van de GGD.

Meneer Rohling, zelf een officieel rondleider op Rolduc, verzorgde de rondleiding en gaaf aan de studenten van het seminarie de gelegenheid om meer kennis over Rolduc en de geschiedenis van de abdij op te doen. Te gast bij deze rondleiding was René Willems, werkzaam bij de GGD.

Aansluitend aan de zeer interessante rondleiding, werd er - bij een stuk vlaai - aandacht geluisterd naar dhr. René Willems die werkt bij de GGD Zuid-Limburg. Het seminarie heeft hem leren kennen tijdens de eerste golf van de corona-pandemie, waarin een aantal studenten als vrijwilligers gingen helpen bij de ambulance-ontsmetting in Heerlen. Geboeid luisterde men naar de ervaringen van de ambulancier, die overigens nog herhaalde heel blij te zijn geweest met de toegewijde hulp vanuit Rolduc.