Scrutinium en aanstellingen

Op 4 november werden twee seminaristen van het Grootseminarie Rolduc tot respectievelijk lector en acoliet aangesteld door bisschop Harrie Smeets. Dat deed hij tijdens het halfjaarlijkse scurtinium, van 3 tot en met 5 november.

In een plechtige Eucharistieviering werd de student Jins James tot lector en Sabin Joseph tot acoliet aangesteld. Door deze aanstelling wordt aan de seminaristen in het bijzonder hun dienst aan het Woord en de Eucharistie toevertrouwd, op weg naar het priesterschap.

Overigens waren er op donderdag 5 november plechtige Roepingenvespers, bij gelegenheid van de week voor roepingen in Nederland. Naast de jaarlijkse Roepingenzondag viert de Nederlandse Kerkprovincie van 1 zondag  tot en met 7 november de nationale roepingenweek. Dit initiatief begon bijna twee jaar geleden. Bisschop Harrie Smeets heeft de vespers voorgezeten. De dienst werd via internet live uitgezonden. Dit was de tweede keer dat er gestreamd werd, dus de experimentele fase is nog niet voorbij.

Laten wij blijven bidden voor alle geroepenen en in het bijzonder voor de twee aangestelde seminaristen, dat zij steeds mogen groeien in de navolging van Christus.