Gastenmiddag

Op het feest van Christus Koning opende het Grootseminarie Rolduc haar deuren voor verschillende gasten van de seminaristen. Een hele middag en avond werden genodigde priesters, diakens en familieleden vergast op een entertainmentprogramma dat geheel door de seminaristen zelf uitgevoerd werd.

Bijzonder waren daarbij de uitvoering van een Bajan, een Indiase gebedsmantra gezongen in het Sanskriet, en een schimmenspel, waarin de seminaristen taferelen uit het sacramentele leven uitbeelden. Ook een dans, die gebeurtenissen uit Oude en Nieuwe Testament choreografisch op de b├╝hne bracht, kon op veel applaus van het publiek rekenen. Verder konden de aanwezigen genieten van een koor, dat zowel bekende als minder bekende liederen ten gehoor gaf, een sketch over de lotgevallen van de herdertjes te Bethlehem, en een humoristisch intermezzo, waarin op satirische wijze de gasten een kijkje in het seminarieleven konden nemen. 

Na dit culturele programma volgden de gezongen vespers van Christus Koning in de Abdijkerk. Een Limburgs buffet, compleet met zuurvlees en ham, sloot de dag op passende wijze af.

Tekst: BP