Kom eens kijken op het seminarie

Het grootseminarie Rolduc in Kerkrade biedt op 7 en 8 november meeloopdagen aan voor mannen die overwegen om priester of diaken te worden.

De katholieke kerk in Nederland staat in de week van 7 t/m 13 november stil bij het thema ‘roeping’. Rond de feestdag van de heilige Willibrord, de apostel van de lage landen (7 november), worden gelovigen uitgenodigd om na te denken over het leven dat God voor hen in petto heeft.

Voel je je geroepen om in Jezus’ naam erop uit te gaan en met andere mensen het geloof te vieren, de Blijde Boodschap te verkondigen en er voor anderen te zijn, misschien roept God jou dan wel om priester of diaken te worden.

Loop een keer een dagje mee op het seminarie en ontdek of het iets voor je is.

Op zondag 7 november vindt er op het seminarie een bezinningsdag plaats en op maandag 8 november kunnen belangstellende (jonge) mannen een dagje meelopen met een gewone collegedag. 

(In onderling overleg kan ook een andere datum voor de collegedag worden afgesproken.)

Aanmelden voor een kijkje achter de schermen op een of beide dagen kan via of 045-5466810 of via rector@remove-this.rolduc.nl


Nu te koop: De pastorale regel

Nog niet eerder was er een volledige Nederlandse vertaling van de Pastorale regel, van paus Gregorius de Grote. 

Dit belangrijke werk is zeer lezenswaardig voor hen die pastoraal werkzaam zijn of zich daarop voorbereiden. Men zal versteld staan van de eigentijdsheid van deze tekst die toch al meer dan 1400 jaar oud is.

Vaak wordt benadrukt dat de Pastorale regel hetzelfde belang heeft voor de priesters, als de Regel voor monniken van Sint Benedictus voor het religieuze leven.

Het boek is uitgegeven door het Grootseminarie Rolduc en daar verkrijgbaar voor € 24,50 (excl. verzendkosten). U kunt het bestellen door een e-mail te sturen naar info@remove-this.rolduc.nl

Titel: De pastorale regel
Auteur: Gregorius de Grote
Vertaald door: L. Hendriks & B. Hegge
Ingeleid door: B. Hegge & P. Hamans

Harde omslag, 256 pagina’s

ISBN: 978 90 9034239 9De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!