Diakenwijding van drie studenten

Afgelopen zaterdag 27 oktober jl. werden door handoplegging en gebed, Marthoma, Cesar en Marco gewijd tot transuent-diaken door hulpbisschop mgr. dr. E.J. de Jong in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond.

Marthoma Alexander (29 jaar) komt uit het aartsbisdom Trivandrum te India waar hij zijn filosofie-studie al had gedaan. Hij heeft zijn studie theologie voortgezet in het Grootseminarie Rolduc. Ondanks zijn wijding hier, behoort hij nu tot de clerus van het Indiaase aartsbisdom, waarnaar hij over een jaar of tien zal terugkeren. Hij is benoemd in het dekenaat Venray.

Cesar Y. Cortes Oviedo (34 jaar, Honduras) en Marco Figliola (29 jaar, Italiƫ) zijn beiden van het Grootseminarie Redemptoris Mater en volgen de Neocatechemunale weg. Beiden zijn gewijd voor het bisdom Roermond en zullen in Roermond werkzaam zijn. Het Neocatechumenaat, ook wel De Weg genoemd, is een weg van katholieke vorming die de mensen brengt tot een volwassen geloof, door de herontdekking van de genade van het Doopsel.

Wij bidden voor de wijdelingen dat zij zich met hart en ziel en in vreugde mogen toeleggen op het dienstwerk van de Heer, waartoe zij zich geroepen weten. Wij wensen hen veel vreugde en zegen op weg naar het priesterschap.