Gastenmiddag

De jaarlijkse gastenmiddag werd dit jaar gehouden op 25 november, zoals gebruikelijk op het hoogfeest van Christus Koning. Deze dag was oorspronkelijk bedoeld voor de ouders van seminaristen en sinds enige jaren een ouder- en vriendenmiddag. Deze middag staat in het teken van kennismaking, samenzijn, gebed en entertainment.

In de recreatiezaal van het seminarie werden de gasten onthaald, waar men onder het genot van koffie/thee en vlaai elkaar kon ontmoeten. Klokslag 16 uur werden de gasten uitgenodigd plaats te nemen in het Megaron.

Het programma werd vervolgd met een openingswoord door de senior Nicholas Pethuru en rector Hendriks. De eerste act was een gebedsdans, deze dans begint met een gebeurtenis en heeft een evangelisch karakter, waarbij sfeervolle achtergrondmuziek met gebruik van verschillende bewegingen en kaarslicht wordt versierd.

Verder was er dit jaar ook een Hebreeuws lied, een gedicht in het Tamil en het lied ‘Als een hert...’ met afwisselende talen (Engels, Nederlands, Malayalam en Tamil). De dramatische expressie stond dit jaar in het teken van het verkeerd interpreteren van de H. Schrift en de moeilijkheid bij het weten wat God nu werkelijk wil.

Ook dit jaar was de Fusion weer een onderdeel van het programma, waarbij verschillende instrumenten en melodieën in elkaar overvloeien. Een ander bijzonder optreden aan het einde was de Mime. De Mime is bekend geworden als de kunst van de stilte. Het is een vorm waarin acteurs een situatie of verhaal zonder spraak uitbeelden, maar met alleen handen, mimiek en lichaamstaal. Het uitgebeelde thema van de Mime ging over het "selfietijdperk" van geboorte tot het graf.

Aan het einde van de optredens en het dankwoord begaf de grote groep zich op weg naar de Abdijkerk van Rolduc, om daar gezamenlijk de plechtige vespers te zingen. Tot slot werd het buffet geopend in de recreatiezaal, waarbij men niet alleen van het lekkere eten kon genieten, maar ook nog gezellig kon samenzijn.

Het is elk jaar weer een verassing wat het programma te bieden heeft, maar ook nu was het een geslaagde gastenmiddag!