Palmzondag

Tegen het einde van de vastenactie werd er op Palmzondag een Indiaas eten georganiseerd en een filmavond, waarvoor een aantal gasten werden uitgenodigd.

Allereerst vierde de seminariegemeenschap in de ochtend de heilige Mis met palmwijding en processie. Zingend trokken we door de kruisgang op weg naar de kerk, waar de plechtige heilige Mis werd gevierd. In de namiddag werd met gezongen vespers een heilig Uur gehouden, waardoor we deze Palmzondag een extra feestelijk karakter gaven.

De studenten hebben weer hun beste kookkunsten laten zien, met een buffet waarin een aantal typische Indiase en Sri Lankaanse gerechten werden geserveerd. Met de smaak van de Europeanen was wel rekening gehouden, in een beperkt gebruik van de pepers.

Dit jaar werd de film The Shack geselecteerd voor de filmavond. In deze film kwam tot uitdrukking hoe de mens Gods afwezigheid ervaart in tijden van lijden en verdriet. In de film toont God zich juist verbonden met de mens. Gaandeweg leert de hoofdpersoon in de film God beter kennen. Vergeving en barmhartigheid waren centrale thema's in deze ongewone, maar aangrijpende film.