Vastenactie 2019

Ieder jaar kiest de seminariegemeenschap een project waarvoor ze zich in de Veertigdagentijd in het bijzonder in wil zetten. Ook dit jaar komt de opbrengst van de vastenactie ten goede aan een Indiaas bisdom, waar twee seminaristen vandaan komen, en dat in nood verkeert door een grote overstroming.

Afgelopen jaar werd de deelstaat Kerala (India) tijdens het moesson seizoen geraakt door onverwacht zware regenval. Duizenden mensen werden getroffen door de vloed en de aardverschuivingen. Het Noordelijke gedeelte van Kerala is het hardste getroffen door aardverschuivingen, in het bijzonder de districten Kozhikode en Malappuram. Deze plaatsen liggen in het bisdom Thamarassery. Kort na de ramp maakte het bisdom een statistiek van de geleden schade: 70 huizen zijn beschadigd en 59 huizen zijn volledig verwoest.

Het bisdom Thamarassery heeft daarom een plan gemaakt om 26 huizen te bouwen voor de families die dit het meeste nodig hebben. Ondertussen is men al aan de bouw van deze huizen en het herstel van andere begonnen, maar de instanties van het bisdom kunnen dit zelf niet afmaken en vragen hulp van vrijwilligers. De vastenactie van ons seminarie zal dit jaar zijn ter financiering van dit project van het bisdom Thamarassery, voor de mensen die zoveel zijn verloren door deze onverwachte ramp.

Door het wassen van auto’s, het houden van een veiling en een filmavond, het organiseren van een Indiase maaltijd en het ophalen van lege flessen, willen de studenten geld verzamelen voor dit Vastenactieproject.