Afsluiting studiejaar

Op de vrijdag voor de zomervakantie is er traditioneel een feestelijke maaltijd, waarbij ook de personeelsleden en de vrijwiligers worden uitgenodigd. Het is een bedankje voor hun inzet. Ook dit jaar weer was er een barbecue georganiseerd, die niet op de gewone locatie plaatsvond, maar op de Cour. Voor de bibliotheek en het Instituut werden stoelen neergezet en kon na de vespers het gezellige samenzijn beginnen.

Een bijzonder element op deze afsluitingsavond vormde het afscheid van Siuling Lam. Zij werkte heel wat jaren in de bibliotheek, maar heeft afscheid genomen van het seminarie. Bij die gelegenheid was ze met haar man uitgenodigd om nog een laatste keer in de gemeenschap aanwezig te zijn om afscheid te nemen.

Bovendien werd op deze avond de nieuwe senior bekend gemaakt. Na verkiezingen bleek dat Christyraj Francis kon rekenen op de meeste steun van de studenten om hun vertegenwoordiger te zijn. Nicholas droeg de stropdas over, waaraan hij de Sri Lankaanse vlag had bevestigd.

De dag na de barbecue kwam de bisschop naar Rolduc om het studiejaar af te sluiten met een pontificale eucharistieviering. Met het traditionele zingen van het "Te Deum" kwam er een einde aan het studiejaar en nam iedereen afscheid van elkaar in de recreatiezaal.