Bisdomretraite

Op 11 maart verzamelden zich zo’n vijfentwintig priesters en diakens uit het bisdom Roermond, maar ook uit het Bossche bisdom, op Rolduc voor de jaarlijkse bisdomretraite. Ditmaal vond de retraite voor de vijfentwintigste keer plaats, in de eerste week van de Veertigdagentijd. De spirituaal van het seminarie, dr. B. Hegge, hield de inleidingen, met als thema: “Hij ging weldoende rond…” (Hand. 10,38). 

Drie dagen lang luisterden de deelnemers, samen met bisschop Smeets, naar de inleidingen op het gebed en vierden ze – samen met de seminaristen – de liturgie. Voor het seminarie zijn dit altijd heel intensieve dagen, met een fantastische sfeer. Deze dagen van gebed en geleefd geloof zijn voor de toekomstige priesters net zo inspirerend als voor hen die aan de retraite deel te nemen om hun wijding te verdiepen.

Op woensdag werd de retraite afgesloten met een gezamenlijke maaltijd van seminaristen en retraitanten. Mgr. Smeets bedankte de inleider voor zijn mooie inleidingen en dankte het seminarie voor de gastvrijheid.