Herfstuitstapje naar Kevelaer

Op 8 september, het feest van Maria Geboorte, werd het jaarlijkse herfstuitstapje gehouden. Alle seminaristen en enkele priesters vertrokken naar Kevelaer, waar dit jaar het 375-jarig jubileum gevierd wordt. Het werd geen stralende dag, maar we hebben het gelukkig toch goed droog gehouden.

Kort voor tien uur kwamen we in Kevelaer aan, waar we de heilig Mis vierden in de zogenaamde ‘Beichtkapelle’. Aan het einde van de H. Mis zegende spirituaal Hegge de pelgrimskaars die we meegenomen hadden. Deze bleef in die kapel bij Onzelievevrouw branden, om onze gebeden te begeleiden. Na de mis gaven Clemens en Danny een rondleiding in het heiligdom, dat ze tijdens de afgelopen zomerstage al goed hadden leren kennen. Na het gezamenlijke middaggebed gingen we naar een hotel voor een uitgebreide broodmaaltijd.

Om half drie verzamelden we ons weer voor het rozenhoedje, nadat iedereen een uurtje zijnsweegs kon gaan. Met het ‘Pilgeramt’, een lof dat om 15 uur begon, besloten we onze bedevaart. Teruggekomen op Rolduc volgde er nog een feestelijke avondmaaltijd en baden we tot besluit gezamenlijk de vespers.