Leenhofbedevaart

De weersvoorspellingen voor woensdag 17 mei waren bijzonder gunstig en zo vertrok de seminariegemeenschap, samen met Redemptoris Mater, naar de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de berg Karmel in Schaesberg. De belofte om jaarlijks naar deze kapel van Leenhof te trekken, werd zo ook nu door Rolduc gestand gedaan. En inderdaad werd het een stralende dag.

Om 5:05 uur begonnen we bij het Mariabeeld aan de poort van Rolduc met bidden en met het zingen van het "Vers l'autel de Marie". Het was zelfs op dat tijdstip al bijzonder warm. Bij de vijf wegkruisen baden we een tientje van de rozenkrans, om kort voor half acht aan te komen bij de kapel. Hier was alles al in gereedheid gebracht voor onze Mis. Na de Mis werd er ontbeten en vond de afsluiting van de bedevaart plaats met het bidden van de litanie en een toewijdingsgebed aan het onbevlekt hart van Maria.

Overigens werd ons onderweg al duidelijk dat de route volgend jaar anders zal moeten lopen. De nieuw aangelegde Parkstad-buitenring doorkruist de route tussen Nieuw Erenstein en Strijthagen. Dit jaar konden we nog over de vangrail klimmen, maar dat zal volgend jaar niet verstandig zijn, als er daadwerkelijk verkeer over de wegen rijdt.

Op voorspraak van Moeder Maria vertrouwen we ons seminarie aan de Heer toe en we zijn dankbaar ook dit jaar weer deze Mariahulde te hebben kunnen brengen.