Ontmoetingsdag diocesane opleidingen

De jaarlijkse ontmoetingsdag voor alle theologiestudenten van het bisdom Roermond vond dit jaar plaats in de gebouwen van het bisdom aan de Swalmerstraat. Het beroemde boek van father James Mallon, 'Als God renoveert', werd de inspiratiebron voor deze ontmoetingsdag.

Mgr. De Jong, die de vitalisering van de parochies in het bisdom begeleidt, gaf een zeer interessante inleiding over wat er nodig en mogelijk is om in deze tijd het geloof te laten opbloeien. Voor allen was dit een zeer interessante presentatie.

Tijdens de goedverzorgde lunch was er opnieuw gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Na de lunch werd de grote groep van deel deelnemers in kleinere gespreksgroepen verdeeld. Hier konden mensen hun eigen ervaringen en idee├źn in de groep brengen en bespreken. Met een heilige Mis met de bisschop werd de ontmoetingsdag afgesloten.

Overigens werd er tijdens deze dag nog een interessant boek gepresenteerd van en door professor Piet Stevens. Hij schreef een boek over het leven van priester Jan Pelgrim Pullen, die een belangrijke rol had in het eerste bisdom Roermond.