Rectorsfeest

Het jaarlijkse rectorsfeest zou dit jaar eigenlijk een uitstapje worden naar Groningen per touringcar. Het is echter uitgemond in een bezoek aan Maastricht per trein. Ondanks deze plotselinge ongeplande wijziging was het voor alle studenten van het Grootseminarie van Rolduc en Redemptoris Mater Blankenberg een koude, maar toch zonnige, actieve en bijzonder leuke dag.

Aangezien het geplande vervoer op zich liet wachten hebben wij de lauden gebeden in de Abdijkerk van Rolduc, maar ook een tweede poging om vervoer te krijgen mocht niet baten. Door het uitblijven van de bus hebben wij de eucharistieviering gevierd in de Abdijkerk, waarna werd beraadslaagd om de planning noodgedwongen te wijzigen. De keuze was gevallen op een bezoek aan diverse plaatsen in Maastricht.

Per trein aangekomen in Maastricht werden wij opgevangen door Pastoor-deken Dautzenberg, die ons een rondleiding gaf in de Sint Servaas basiliek van de hoogste klokkentoren met de Grameer tot onderin bij het graf van Sint Servaas.

Na een kort gebed bij het graf van Sint Servaas gingen wij op weg naar de Onze-Lieve-Vrouwe basiliek waar wij gezamenlijk hebben geluncht, samen met Mgr. Ben Janssens en Kapelaan Miguel Pascual Coello. Aansluitend maakte wij een stevige wandeling naar de Grotten van Maastricht bij de Sint Pietersberg, waar wij een rondleiding kregen door de ondergrondse gangenstelsels.

Na de rondleiding volgde weer een stevige wandeling naar het station om vervolgens weer per trein terug te keren naar Kerkrade. Aan het einde van de dag hebben wij gegeten bij Agnes & Co in Kerkrade, waarna wij weer terugkeerden naar Rolduc.

Tekst: DH