Slotavond en einde studiejaar

Tegen het eind van juni werden door de priesterstudenten weer de laatste examens afgelegd en konden de plannen voor de zomervakantie langzaam realiteit worden. Op zaterdag 24 juni 2017 werd de Pontificale Afsluitingsmis opgedragen door hulpbisschop De Jong en werd uit dankbaarheid voor het voorbije jaar het Te Deum gezongen. Voor een grote groep Indiase en Sri Lankaanse studenten betekende dit de opmaat naar hun thuisreis, na twee jaren in Nederland.

Op de vooravond van deze laatste dag was er de jaarlijkse slotavond, waarbij de vrijwilligers en het personeel uitgenodigd werden om met de seminariegemeenschap in een gezellig samenzijn het studiejaar uit te luiden. Tijdens de slotavond werd de nieuwe senior bekend gemaakt: Marthoma, die volgend jaar ook de oudstejaars zal zijn, werd met de meeste stemmen tot senior gekozen. Taison zwaaide zo af als vertegenwoordiger van de studenten en reikte de senior-stropdas over aan de nieuwe senior. Bovendien nam de seminariegemeenschap ook afscheid van Rajan, die in de zomervakantie in zijn thuisbisdom tot diaken zal worden gewijd.

Er was voor de slotavond een barbecue georganiseerd, die goed paste bij het stralende weer. De studenten bleken een goede eetlust te hebben gekregen van een jaar studeren, en aan het einde van de avond ging iedereen tevreden naar huis.

Tijdens de docentenvergadering op vrijdagmiddag werden niet alleen de studieresultaten besproken maar werd ook  afscheid genomen van professor Hedwig, die sinds 1980 lesgegeven heeft aan het seminarie. Vele generaties studenten kenmerken hem als “een echte filosoof” en het was dan ook niet niks dat hij nu, na zoveel jaren zijn emeritaat aankondigde. De rector memoreerde zijn docentschap in de vergadering en dankte hem voor de grote inzet in het lesgeven, maar ook in de begeleiding van de studenten.