Nieuwe studieprogramma's online

Inmiddels zijn de programma's voor het nieuwe studiejaar bekend, zowel voor het seminarie als voor het Theologisch Instituut.
Download ze, en meld je nu nog aan voor het nieuwe studiejaar! Er is voor ieder wat wils. Voor wat de priesteropleiding betreft beginnen we dan aan het 50e jaar. Het zal een prachtig jubileumjaar worden.

Meer informatie via: rector@remove-this.rolduc.nl

De studiegids voor de priesteropleiding

De studiegids voor alle andere opleidingen

Neomistenfeest

Op donderdag 30 mei, het Hoogfeest van Sacramentsdag, werd op het Grootseminarie Rolduc het gebruikelijke neomistenfeest gevierd, waarbij we de drie in de voorbije maanden gewijde priesters mochten ontvangen om samen met hen hun priesterschap, alsmede dit Hoogfeest en hun afstuderen te vieren.

Priesterwijding

Op zaterdag 25 mei werd Jean-Léonard Ratokiniaina (afkomstig uit Madagaskar) tot priester gewijd in de Christoffelkathedraal van Roermond. Hij gaat nu als priester aan het werk in de parochies van Maastricht-Oost, waar hij hiervoor al werkzaam was als transuent-diaken.

Ontmoetingsdag priesterstudenten Nederland

Het begint inmiddels een mooie traditie te worden dat de priesterstudenten van heel Nederland op het hoogfeest van 's Heren Hemelvaart richting het zuiden trekken en samen met de seminariegemeenschap van Rolduc dit hoogfeest vieren, wat vanzelfsprekend bijdraagt aan de vriendschap en verbroedering. Ook dit jaar mochten we op Rolduc nagenoeg alle priesterstudenten van ons land samen met hun rectoren welkom heten.


Nieuwe telefoonnummers

Met ingang van vandaag zijn het Grootseminarie Rolduc en het Theologisch Instituut Rolduc te bereiken onder nieuwe telefoonnummers.

Het algemene nummer is voortaan: 045-2117000


De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!

Rector dr. L. Hendriks
Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade