Op 8 mei is de Bisschop van Roermond begonnen aan zijn halfjaarlijks scrutinium met de seminaristen en stafleden van het Grootseminarie Rolduc. Het was voor mgr. Smeets de eerste keer dat hij een scrutinium hield. Tijdens het scrutinium is er een half uur tijd voor een persoonlijk gesprek met iedere student.


Op 7 mei vroeg in de ochtend verzamelden de studenten van het Grootseminarie Rolduc en Redemptoris Mater zich bij de grote toegangspoort van Abdij Rolduc. Om klokslag 5:00 uur klonk het lied “Vers L’autel de Marie” bij het beeld van O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen, waar ook met het rozenkransgebed werd geopend.


Op donderdag in het Paasoctaaf werd Marthoma Alexander tot priester gewijd in zijn thuisbisdom Trivandrum, India. Docent Hans Bouwman is afgereisd als vertegenwoordiger van ons seminarie, om bij deze prachtige gebeurtenis aanwezig te zijn.De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!