Naar aanleiding van een oude belofte, pelgrimeert het Grootseminarie Rolduc ieder jaar naar de kapel van Leenhof, om de voorspraak van Maria in te roepen. Dit jaar was het door de Corona-crisis niet mogelijk om met alle studenten deze 11 km lange pelgrimstocht te gaan.


Nu van de overheid de bibliotheken weer open mogen, willen wij ook onze seminariebibliotheek weer openstellen voor externe gebruikers. Vanaf 25 mei kunt u op (voorlopig) twee middagen tijdens de gewone openingstijden (13.00 – 16.30 uur) terecht in onze bibliotheek, namelijk op woensdag en vrijdag. Al vanaf 11 mei kunt u op alle werkdagen een afspraak maken, als u boeken wilt komen inleveren. 


Normaal gesproken is Roepingenzondag de dag dat alle seminaristen in de parochies zijn. Daar getuigen ze van hun roeping en krijgen ze iets mee van het parochieleven. Het is altijd een mooi weekend van ontmoeting, kennismaking en verrijking van de priesterstudenten.De priesteropleiding van het bisdom Roermond

Op het seminarie worden mensen tot priester gevormd. Roept God ook jou om priester te worden? Meld je aan voor een gesprek en een kennismaking.

Welkom!